Nalewka pomarańczowa z kawą, w sam raz na święta
Ten przepis jest jednym z prostszych, który można przyrządzić, nie posiadając fachowej wiedzy czy doświadczenia. Jedynym minusem jest czas leżakowania, zalecany przez autorkę 4 tygodnie. Niektórzy kawą nadziewają owoce, wtedy nalewka zyskuje dodatkowych walorów estetycznych.
2. ok 1,5 kg dojrzałych owoców- pomarańczy
3. dwie szklanki cukru
4. dwie szklanki wody
Ze składników, w pierwszej kolejności tworzymy syrop z cukru, po ostudzeniu dolewamy spirytus. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy owoce. Dokładny przepis poniżej.
Do nalewki pomarańczowej potrzebujemy:
1. 0,5l Spirytusu2. ok 1,5 kg dojrzałych owoców- pomarańczy
3. dwie szklanki cukru
4. dwie szklanki wody
Ze składników, w pierwszej kolejności tworzymy syrop z cukru, po ostudzeniu dolewamy spirytus. Po dokładnym wymieszaniu dodajemy owoce. Dokładny przepis poniżej.
Komentarze
Prześlij komentarz